• HOME
  • TEAM
  • VISIE
  • WAT WE DOEN
  • REFERENTIES
  • BLOG
  • CONTACT
  • NL
    • EN
Beacon ManagementBeacon Management
Beacon ManagementBeacon Management
  • HOME
  • TEAM
  • VISIE
  • WAT WE DOEN
  • REFERENTIES
  • BLOG
  • CONTACT
  • NL
    • EN

MOOI DING: de frikandel in poedervorm, een interessante snack-innovatie!

Eind deze zomer dreigde een heuse frikandellencrisis, toen fabrieken te maken kregen met personeelstekorten en snackbars op rantsoen moesten voor de meest populaire snack van Nederland. Er ontstond grote paniek bij liefhebbers.

Maar tijden van crisis vragen om verandering. Daarom introduceert foodstartup GREENFORCE haar nieuwste innovatie: een build your own vegan frikandel in poedervorm, gemaakt van zonnebloempitten. De poedervorm zorgt ervoor dat de mix lang houdbaar is, waardoor je altijd voldoende frikandellen in huis hebt. Vet handig. Door water toe te voegen aan het poeder, vorm je zelf binnen een handomdraai je eigen vegan frikandel. Perfect voor bij de borrel of als late night snack.

Innovatie in snackland
Van alle frituursnacks die in Nederland geconsumeerd worden, staat de frikandel op nummer één met een marktaandeel van 30%. We produceren 600 miljoen frikandellen per jaar en eten er gemiddeld zo’n 35 per persoon per jaar. Je kunt gerust zeggen dat de frikandel de meest populaire snack van ons land is.
Over de ingrediënten doen veel verhalen de ronde, wat er exact in zit blijft onduidelijk. ‘Waarom passen we de ingrediënten dan niet aan naar een vegan variant, die net zo lekker is?’ aldus Thomas Isermann, oprichter van GREENFORCE. ‘Samen met ons researchteam hebben we een variant op de welbekende snack ontwikkeld die de smaak en structuur evenaart. Bovendien zorgt de poedervorm ervoor dat je de mix lang kunt bewaren waardoor je altijd voldoende frikandellen op voorraad hebt. Dus geen zorgen meer over een tekort!’

En is het nu een frikadel of een frikandel? Iedereen voor 2005 had theoretisch gelijk om het zonder ‘n’ te schrijven maar nu is het toch echt FRIKANDEL!! Frikadel bestaat ook, maar is een Duits worstje…

Voordelen
Dit is dus een briljant voorbeeld van innovatie in snackland omdat het een aantal belangrijke voordelen heeft ten opzichte van de reguliere frikandel;

  1. Het poeder is licht in gewicht
  2. Het hoeft niet gekoeld bewaard te worden waardoor uitstoot van transport en energieverbruik worden geminimaliseerd.
  3. 100% plantaardig
  4. Geen toegevoegde kleur- en smaakstoffen
  5. Geen dierenleed
  6. Veel gezonder dan de “gewone” frikandel

Helaas blijkt na het testen van de vegan frikandel dat er aan de smaak nog wel wat te verbeteren valt. Die is iets te melig en niet te vergelijken met een echte vlees frikandel!

Mocht je, als je op vakantie bent en het poeder bent vergeten, toch een vleesfrikandel willen eten, check dan waar je terecht kan op de enige echte wereld-frikandellenkaart.

You also might be interested in

MOOI DING: Coca-Cola fles uit plantaardig materiaal

MOOI DING: Coca-Cola fles uit plantaardig materiaal

nov 16, 2021

Coca-Cola heeft een nieuwe fles onthuld, gemaakt van 100% plantaardig materiaal. Doel van het bedrijf is om voor 2030 het gebruik van op aardolie gebaseerde PET volledig te stoppen. Het nieuwe materiaal wordt bPET genoemd, en heeft volgens de makers dezelfde moleculaire structuur als de niet-plantaardige variant. Het materiaal is volledig recyclebaar en er kunnen zelfs andere producten van worden gemaakt zoals T-shirts.

Beacon - New employees in project management support

Nieuw aan boord: Joline Karelse en Niels Andela, collega’s met een gemeenschappelijke passie voor bijzondere fietsen.

sep 13, 2021

BEACON is blij met twee nieuwe enthousiaste medewerkers. Niels Andela is sinds 1 september Business Developer en Joline Karelse is al vol aan de bak als Projectmanager Productinnovatie. Haar eerste innovatieproject was een fiets voor mensen met een lichamelijke beperking. Die ontwikkelde zij als afstudeeropdracht aan de TU in Delft

Vind je deze blog interessant? Schrijf je in en mis geen enkele post!

Recente berichten

  • BEACON social event 2022
  • Simon van Ipenburg, projectmanager BEACON:
    Productinnovatie en de nieuwe uitdagingen van de vierde industriële revolutie­­
  • MOOI DING: Kitex
  • BEACON Nieuwjaarsborrel 2023
  • Jurre Miedema: ‘Om succesvol te innoveren is het zaak vroeg en regelmatig te testen’.

Contact

 Niels Andela

Niels Andela

+31 6 17 56 49 31
niels.andela@beacon.nl
Niels Andela

Contact Us

We're currently offline. Send us an email and we'll get back to you, asap.

Send Message

Maliestraat 7, 3581 SH Utrecht
+31 (0)6 53 65 05 89
mail@beacon.nl
LinkedIn
BTW- NL8060.14.751b02

Team
Visie
Wat we doen
Referenties
Blog
Contact
Ook werken in innovatie?

Op de hoogte blijven van de laatste innovatietrends?
Ontvang onze e-mailnieuwsbrief.

INSCHRIJVEN

KMO portefeuille

© 2023 Beacon Masters in Innovation • Privacy policy • Terms of use

Prev Next